Knip De Fred niet op

Home / Geen categorie / Knip De Fred niet op

Knip De Fred niet op

Ook Oele Mode is blij met de voorgenomen herinrichting van de Frederik Hendriklaan, want het wordt prachtig na afloop. Maar we zijn het niet eens met de voorgenomen knip in de uitvoering van de herinrichting, daarom voeren we samen met de BIZ en andere ondernemers actie!

Samen met gemeente Den Haag zijn er strakke ontwerpplannen gemaakt voor de herinrichting van het winkelgebied De Fred en er staan een boel mooie dingen op stapel. Natuurlijk zal het wat overlast geven, maar we blijven bereikbaar en krijgen er wat moois voor terug!

Helaas is het zo dat in het huidige plan het winkelgebied in tweeën wordt geknipt en dat betekent dat het noordelijke deel van de Frederik Hendriklaan (tussen Statenlaan en Prins Mauritslaan) niet wordt meegenomen in de huidige herinrichting. De reden hiervoor is dat het tramtracé dat nu via Fred-noord loopt mettertijd zal worden verwijderd, en de gemeente dat samen wil laten vallen met de herinrichting op dat stuk.
Resultaat van de huidige planning van de herinrichting is dat eind van dit jaar Fred-zuid en Fred-midden (waar Oele Mode zich bevindt) tot aan de Statenlaan er prachtig bijliggen en Fred-noord richting de Prins Mauritslaan er bijligt als vanouds. Deze tweedeling van ons winkelgebied gaat ten koste van de ondernemers op Fred-noord én van de uitstraling en aantrekkelijkheid van het winkelgebied als geheel, en zal zijn weerslag hebben op alle ondernemers.

Handtekeningenactie
Daarom zijn de ondernemers van het winkelgebied een handtekeningenactie gestart! Ze willen graag dat het gesprek met gemeente Den Haag opnieuw wordt geopend om gezamenlijk tot een oplossing te komen voor de knip in de huidige herinrichting.
Zie de website van De Fred voor het volledige artikel, inclusief link naar de online petitie.

Recent Posts